Članci


MJESEC HRVATSKE KNJIGE

U petak, 25. 10. u 19 sati, u povodu godišnjice smrti najveće hrvatske pjesnikinje, pjesme Vesne Parun govorit će posebna gošča večeri, glumica Ornela Vištica, pjesnikinja iz Oroslavja Mirjana Mikulec i Nikola Kristić iz Stubičkih Toplica. Poseban gost večeri je i Krešimir Škof, zamjenik ravnatelja Specijalne bolnice Stubičke Toplice (evocirat će uspomene i anegdote o boravku Vesne Parun u Stubičkim Toplicama) U glazbenom dijelu večeri nastupit će: Vlatka Glasnović iz Zagreba, na flauti Ana Glasnović iz Zagreba, na klavijaturama Općinska knjižnica Stubičke Toplice, petak u 19 sati, pjesme Vesne Parun s Ornelom Višticom i gostima!!!

Pročitaj više

E-biciklom kroz Zagorje - novo u ponudi

Želite li e-biciklom posjetiti lokalne znamenitosti i putem obići mjesta bajkovitih pogleda na zagorske brege i pri tome uživati u 4 sata vožnje biciklom i laganom aktivnošću u prirodi nudimo paket koji uključuje: 1. Kvalitetan njemački brdski CUBE e-bicikl sa BOSH pogonom, 2. Rutu obilaska znamenitosti 3. Uputu za navigaciju vlastitim pametnim telefonom 4. Opremu (kaciga, lokot, ruksak)

Pročitaj više


„2. Festival poezije - Nagrada Vesna Parun“

U organizaciji Udruge "Modus Vivendi Stubaki", u petak 21. lipnja u Stubičkim Toplicama održan je "2. Festival poezije - Nagrada Vesna Parun". U prekrasnom ambijentu Parka Matije Gupca, za ovaj međunarodni festival pjesnika i pjesništva, na posebno postavljenoj pozornici i tribinama, autorske pjesme govorilo je 35 pjesnika iz Krapinsko - zagorske županije, drugih hrvatskih gradova i županija te susjedne Republike Slovenije. Ocjenjivački žiri pod presjedanjem književnika Ludwiga Bauera laureatom ovogodišnjeg festivala proglasio je pjesnikinju Mariju Lamot iz Krapine. Skulpturu, rad akademskog kipara Ivana Tuđe, "Nagradu Vesna Parun" Mariji Lamot predala je dožupanica Krapinsko - zagorske županije Jasna Petek. Slavodobitnici vrijedne pjesničke nagrade čestitali su i načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak i utemeljitelj i organizator Festivala Nikola Kristić.

Pročitaj više

Kako do nas / Kontakt