Turistički apartmani "Snježna kraljica"


Turistički apartmani "Snježna kraljica"

Turistički apartmani Snježna kraljica
Turistički apartmani Snježna kraljica

Mjesto gdje bajka postaje stvarnost

Turistički apartmani "Snježna kraljica" suvremeno su i moderno opremljen turistički objekt, smješten na samom  vrhu Sljemena uz planinarsku stazu koja vodi do Kapele Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata i sljemenskih skijaških staza.

U ponudi imaju šesnaest četverokrevetnih i jedan osmerokrevetni apartman. U nekima od apartmana su otvoreni kamini za romantičan ugođaj uz pucketanje vatrice u dugim zimskim noćima. Apartmani odišu stilom i elegancijom te nude ono za čime najviše čeznemo – mir, toplinu i ljepotu.
"Snježna kraljica" također nudi mogućnost za održavanje seminara i sastanaka manjeg opsega. Dvorana kapaciteta do 50 mjesta, ima prirodno svjetlo, regulirajuću umjetnu rasvjetu i mogućnost potpunog zamračenja, a opremljena je suvremenom audio-vizualnom opremom. Zajedničke prostorije sadrže i dodatne sadržaje koji uključuju dvije saune, sprave za rekreaciju i whirlpool - jacuzzi.

Restoran "Snježne kraljice" ima kapacitet 60 mjesta, a prilagođen je planinarskom ugođaju. U ponudi restorana nalaze se neki od  pomalo zaboravljenih domaćih specijaliteta poput purice z mlincima, bunceka, restanog krumpira i krpica sa zeljem, zagorskih štrukli (kuhani,zapečeni), šne-nokli ..

Općenite informacije:

Kategorija: Turistički apartmani sa 4 zvjezdice
Broj apartmana: 17
Radno vrijeme: 0 – 24,00 sata
Radno vrijeme restorana: od 8,00 – 22,00 sata
Radno vrijeme dodatnih sadržaja: ponedjeljak – četvrtak 10,00 – 18,00 sati, 
petak – nedjelja 10,00 – 20,00 sati


Smještajna i ugostiteljska ponuda
Smještajna i ugostiteljska ponuda

Skijalište Sljeme

Skijaške staze i žičare smještene su na vršnom grebenu i sjevernim obroncima Medvednice. Staze započinju gotovo na samom vrhu i nastavljaju se blago pružati vršnim grebenom na istok Bijelom livadom i strmo na sjevernu stranu Crvenim spustom. Uz Crveni spust, sjevernim se padinama pružaju Zeleni, Plavi i Bijeli spust, koristeći konfiguraciju terena. Ukupna duljina staza iznosi oko 4.000 metara.

Tri skijaške žičare, dvije vučnice (na Bijelom i Zelenom spustu) i trosjedna žičara (na Crvenom spustu) ukupnog su kapaciteta oko 3.300 skijaša na sat. Crveni spust, Bijela livada, Zeleni spust i dio Plavog spusta opremljeni su sustavom za umjetno zasnježivanje. Skijaške staze uređuju se suvremenim strojevima za uređenje skijaških staza. Sustav rasvjete skijališta omogućava i noćno skijanje na Crvenom spustu i Bijeloj livadi. Uz uvjete za rekreativno skijanje, Skijalište Sljeme pruža i uvjete za održavanje skijaških natjecanja među kojima je najpoznatija FIS utrka Svjetskog skijaškog kupa - Snježna kraljica.

Skijalište
Skijalište

Pogledajte galeriju fotografija!

Kako do nas / Kontakt