Zanimljivosti


Povijesno - poučna staza Kamenjak

Najstariji turistički materijal Stubičkih Toplica koji datira iz 1914. godine (Mineralna kupelj i lječilište, tiskara Vilima Eisenstädtera) bilježi postojanje ove šetnice, te promovira istu kao dodatni relaksirajući sadržaj u prirodi, navodeći „... novi u obližnjim šumama uređeni hladoviti putevi čine bolesnicima i ostalim gostima boravak u kupelji još ugodnijim.“

Pročitaj više

Športsko - rekreacijsko jezero Jarki

Športsko - rekreacijsko jezero Jarki zanimljiv je ekološki lokalitet do kojeg se dolazi ugodnom šetnjom preko povijesnog brda Kapelščaka, pa šumovitom cestom do pitomog naselja Jarki, gdje se okruženo šumama Parka prirode Medvednica prostire jezero, dužine 271 i širine 54 metra.

Pročitaj više

Betlehemska spilja

turistička je atrakcija sakralnog sadržaja koja privlači pozornost brojnih posjetitelja. Nalazi se u perivoju župne crkve svete Katarine - Parku Maksimilijana Vrhovca, a osmišljena je prema zamislima vlč. Filipa Lucića, prvog župnika Župe.

Pročitaj više

Horvatove stube

Horvatove stube nalaze se na topličkom dijelu Medvednice, a planinarskim korakom od naselja Pila u Stubičkim Toplicama, do istih se stiže za sat vremena.

Pročitaj više

Kako do nas / Kontakt