Članci

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

U petak, 25. 10. u 19 sati, u povodu godišnjice smrti najveće hrvatske pjesnikinje, pjesme Vesne Parun govorit će posebna gošča večeri, glumica Ornela Vištica, pjesnikinja iz Oroslavja Mirjana Mikulec i Nikola Kristić iz Stubičkih Toplica. Poseban gost večeri je i Krešimir Škof, zamjenik ravnatelja Specijalne bolnice Stubičke Toplice (evocirat će uspomene i anegdote o boravku Vesne Parun u Stubičkim Toplicama) U glazbenom dijelu večeri nastupit će: Vlatka Glasnović iz Zagreba, na flauti Ana Glasnović iz Zagreba, na klavijaturama Općinska knjižnica Stubičke Toplice, petak u 19 sati, pjesme Vesne Parun s Ornelom Višticom i gostima!!!

Pročitaj više

E-biciklom kroz Zagorje - novo u ponudi

Želite li e-biciklom posjetiti lokalne znamenitosti i putem obići mjesta bajkovitih pogleda na zagorske brege i pri tome uživati u 4 sata vožnje biciklom i laganom aktivnošću u prirodi nudimo paket koji uključuje: 1. Kvalitetan njemački brdski CUBE e-bicikl sa BOSH pogonom, 2. Rutu obilaska znamenitosti 3. Uputu za navigaciju vlastitim pametnim telefonom 4. Opremu (kaciga, lokot, ruksak)

Pročitaj više


„2. Festival poezije - Nagrada Vesna Parun“

U organizaciji Udruge "Modus Vivendi Stubaki", u petak 21. lipnja u Stubičkim Toplicama održan je "2. Festival poezije - Nagrada Vesna Parun". U prekrasnom ambijentu Parka Matije Gupca, za ovaj međunarodni festival pjesnika i pjesništva, na posebno postavljenoj pozornici i tribinama, autorske pjesme govorilo je 35 pjesnika iz Krapinsko - zagorske županije, drugih hrvatskih gradova i županija te susjedne Republike Slovenije. Ocjenjivački žiri pod presjedanjem književnika Ludwiga Bauera laureatom ovogodišnjeg festivala proglasio je pjesnikinju Mariju Lamot iz Krapine. Skulpturu, rad akademskog kipara Ivana Tuđe, "Nagradu Vesna Parun" Mariji Lamot predala je dožupanica Krapinsko - zagorske županije Jasna Petek. Slavodobitnici vrijedne pjesničke nagrade čestitali su i načelnik općine Stubičke Toplice Josip Beljak i utemeljitelj i organizator Festivala Nikola Kristić.

Pročitaj više

2. Festival poezije „Nagrada Vesna Parun“ Stubičke Toplice 2019.

Festival se održava 21. i 22. 06. 2019. u Parku Matije Gupca u Stubičkim Toplicama. 21. 06. na pozornici ispred Glazbenog paviljona, gdje je hrvatska pjesnikinja Vesna Parun napisala svoje posljednje stihove, u 20.30 sati dramsku predstavu "Ja koja imam nevinije ruke" odigrat će hrvatska glumica Vesna Tominac Matačić. Prije toga, u 19.00 sati je promocija knjige Saše Muminovića "Od aprila do travnja",(Saša Muminović je član Uprave Slovensko-hrvatskog poslovnog kluba, koji je uz Udrugu "Modus Vivendi Stubaki" i suorganizator Festivala poezije).

Pročitaj više

Kako do nas / Kontakt