Završen I. Advent u Stubakima

Završen I. Advent u Stubakima

Nakon 16 dana i uz 16 svakovečernjih poetskih, književnih i glazbenih programa, I. Advent u Stubakima završen je na Staru godinu prvim dočekom Nove godine u podne u Stubičkim Toplicama. Više od 300 mještana, gostiju i turista, uz lovački gulaš, šampanjac i tamburaše ispratilo je 2017. godinu. Svi koji su bili u podne na dočeku u Stubičkim Toplicama najavili su dolazak i slijedeće godine.

Na ovaj način Stubičke Toplice, uz Mariju Bistricu postaju destinacija adventskih turističkih događanja u Zagorju, ali ulaze i na kartu adventskih i turističkih manifestacija u Hrvatskoj.

Uz svakodnevne cjelovečernje programe, na Božićne blagdane održano je dobrotvorno natjecanje 6 ekipa u kuhanju fiša i sakupljeno je 800 kn. Na Badnjak načelnik Općine Josip Beljak i zamjenica Anica Benger podijelili su više od 250 porcija srdela mještanima i gostima, te je u dobrotvornoj akciji prikupljeno 828 kn. Uz lovački gulaš (podijeljeno 200 porcija) i šampanjac na dočeku Nove godine u podne, prikupljeno je 1860 kn, što ukupno u tri aktivnosti zbrojeno iznosi 3.488 kn. 1828 kn zajedno s iznosom prikupljenim na polnoćki već je uplaćen na račun obitelji Mališ, a iznos od 1860 kn organizator 16-dnevnih događanja, Udruga "Modus Vivendi Stubaki" iz Stubičkih Toplica predat će izravno obitelji Lane Mališ.

Načelniku Josipu Beljaku, Krapinsko-zagorskoj županiji koji su prepoznali i podržali ovaj turistički iskorak kao promociju Stubičkih Toplica, članovima i prijateljima Udruge i svima koji su svojim aktivnostima ili i samo dolaskom na Advent podržali ovogodišnje događanje, Udruga najsrdačnije zahvaljuje. Doviđenja dogodine!


Kako do nas / Kontakt