Virtualna izložba Viktora Šipeka

U Muzeju seljačkih buna se u petak, 23. listopada 2020. godine, otvorila izložba slika Viktora Šipeka. Na izložbi su zastupljeni crteži, skice i osobni predmeti V. Šipeka. Izložene slike dolaze iz 10-ak privatnih domova, između ostalih Viktorove kćeri Helene, Moderne galerije, Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, Galerije primijenjene umjetnosti u Zlataru, Župe u Donjoj Stubici i Muzeja seljačkih buna.

Šipek je rođen u Kapelšćaku, u stubičkom kraju. Prije svega bio je poznat po akvarelima pejzaža. Najčešće je inspiraciju pronalazio u zagorskim motivima, ali je slikao Zagreb i Sloveniju. Zanimljivi su i njegovi vlakovi kojima je rado putovao i također ih rado slikao.

Uz izložbu će, uz pomoć i podršku Općine Stubičke Toplice, biti izdana i monografija. Izložba ostaje otvorena do kraja veljače iduće godine, a biti će dostupna i u virtualnom obliku na web stranici Muzeja (https://msb.mhz.hr/).

 Radno vrijeme Muzeja je od utorka do petka od 9 do 17, a subotom i nedjeljom od 10 do 18 sati. Izložba se može razgledati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

 Više informacija na 098/460-080 ili na vlatka.maligec@mhz.hr (Vlatka Filipčić Maligec).

  Izložbu od sada možete pogledati u virtualnom obliku na sljedećem linku: https://msb.mhz.hr/izlozba-slika-viktora-sipeka/


Kako do nas / Kontakt