Projekt nacionalne oznake sigurnosti - Safe stay in Croatia

Novi projekt HTZ-a i cijelog sustava turističkih zajednica Hrvatske, koji ima za cilj poštivanje propisanih mjera i protokola i pozicioniranje Hrvatske kao sigurne turističke destinacije.

 

U ovo relativno kratko vrijeme zajedno smo:

-          pripremili protokole poslovanja u turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima koji su usklađeni s aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

-          otpočeli edukacije na terenu u cilju predstavljanja protokola i preporučenih mjera

 

Propisanim protokolima obuhvaćeno je više od 200.000 ugostitelja i pružatelja usluga u turizmu i s turizmom povezanim djelatnosti u cijeloj Hrvatskoj.

Izdvojili smo sedam kategorija dionika s dvadeset i pet pratećih potkategorija pružatelja usluga koji se mogu prijaviti za ovu oznaku.

 

Za više detalja u funkciji je službena stranica projekta na 9 jezika na kojoj će svi zainteresirani moći pronaći informacije te predati zahtjev za dodjelu besplatne nacionalne oznake sigurnosti Safe stay in Croatia, www.safestayincroatia.hr.

 

Safe stay in Croatia nacionalna je oznaka sigurnosti koja se besplatno dodjeljuje dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, a koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Poštivanje mjera uključenih u protokole nadzire se kroz sustav Ministarstva turizma i sporta, strukovnih udruga u turizmu te samih korisnika usluga u turizmu.


Kako do nas / Kontakt