Održana tradicionalna kulturna manifestacija "Došel bu Vuzem" 13.04.2019.

U subotu 13. travnja, u centru Stubičkih Toplica održana je povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa tradicionalna kulturna manifestacija „Došel bu Vuzem“ koju je organizirala Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice.

Uskrs je obilježen oslikavanjem jaja i blagovanjem uz bogato ukrašen obiteljski stol, običajima duboko ukorijenjenima u hrvatsku tradiciju. Ponesene time, Turistička zajednica i Općina Stubičke Toplice već petu godinu zaredom organiziraju ovu kulturnu manifestaciju povodom obilježavanja blagdana Uskrsa,  prilikom koje se može vidjeti i velika toplička pisanica koja tradicionalno simbolizira život i dar je mještanima i posjetiteljima Stubičkih Toplica, te će biti postavljena na trgu Vladimira Bosnara do kraja mjeseca travnja.

Na samom otvorenju, okupljene je pozdravio domaćin, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, koji je svima zaželio dobrodošlicu u Stubake, ali i sve najbolje povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, a zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek napomenuo je kako je lijepo što je ovo još jedna manifestacija s tradicijom u Krapinsko- zagorskoj županiji. Mještanima i prisutnima se također obratio i toplički župnik Ivica Šestak koji je uputio prigodnu korizmenu poruku te čestitao Uskrs.

Posjetitelji su mogli razgledati ponudu eko-etno-eno proizvoda, tradicijske suvenire udruge Hrvatska žena, radove Učeničke zadruge „Bobi“ Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, Dječjeg vrtića „Zvirek“ i DND-a, umjetničke pisanice Marije Čukelj, ponudu cvjećarnice „Cvijetić“, te raznoliku ponudu OPG-a i obrta topličkog kraja. U ponudi su bili kolači članica Udruge Hrvatske žene i Udruge umirovljenika Stubičke Toplice, vino Udruge vinara i vinogradara „Peharček“, te tradicijski švicarski proizvodi Švicarsko-hrvatskog društva Stubičke Toplice. 

Za najmlađe posjetitelje bila je organizirana predstava „Doubble boubble, tinci linci, nova priča za vas klinci“ koja je rasplesala i uveselila mališane unatoč oblačnom i pomalo hladnom jutru.

Oblačno subotnje prijepodne provedeno je u ugodnom uskrsnom ozračju i domaćim popevkama glazbenog sastava „Črleni lajbeki“.

Napomena: Fotografije s prikazom djece na web stranici Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice dio su pedagoške dokumentacije i vlasništvo Osnovne škole Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, Dječjeg vrtića Zvirek, Društva Naša djeca i Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice. Nije dopustivo preuzimanje fotografija s prikazom djece, a ukoliko želite preuzeti određene fotografije, molimo, kontaktirajte nas, rado ćemo Vam iste ustupiti.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje!


Kako do nas / Kontakt